Trinitas-Psykiatrisk-servicehund-butik

Psykiatrisk servicehund

Hvad er en psykiatrisk servicehund?

Menneskets bedste ven giver os mange glæder. Men som psykiatrisk servicehund kan hunde faktisk også nogle helt uvurderlige ting for mennesker med psykiske udfordringer. Som en nær og trofast følgesvend, hjælper hunden dem med at komme gennem dagligdagen og giver dem tryghed, hvor de færdes sammen.

De fleste kender nok begrebet ’servicehund’, og forbinder det måske mest med en hund, der assisterer en fysisk handicappet person. En psykiatrisk servicehund hjælper og assisterer et psykisk sårbart menneske, der har en psykiatrisk diagnose. Det gør den ved at aflæse sin ejers mentale tilstand, advare om påbegyndende anfald eller episoder og hjælpe ham/hende gennem dem.

Trinitas har siden 2014 hjulpet en lang række mennesker til en bedre hverdag, ved at træne hund og ejer til at fungere sammen som et par, også kaldet en ekvipage. På den måde bliver hunden trænet til specifikt at kunne hjælpe sin helt unikke ejer. Når hunden er certificeret ved en offentlighedstest, må den bære servicehundevesten, som giver adgang til visse steder i samfundet, hvor man normalt ikke må have hund med, f.eks. i supermarkedet.

imagescaler

EN VEN FOR LIVET. EN PÅLIDELIG STØTTE. EN VOGTER. EN HJÆLP TIL SELVSTÆNDIGHED OG FRIHED. EN TRYGHED. EN ENDELØS KÆRLIGHED. 

Hvordan kan hunden hjælpe?

Mennesker kan have stor glæde af en psykiatrisk servicehund, hvis de for eksempel har en af følgende diagnoser:

  • Angst
  • Kronisk stresssyndrom
  • PTSD – posttraumatisk stresslidelse

 

netdoktor.dk kan du læse mere om om f.eks.: angst, stress og PTSD.

Den psykiatriske servicehund støtter mennesker med sådanne lidelser og giver mental støtte i hjemmet, og når dens ejer bevæger sig ud i samfundet. Har ejeren en psykiatrisk diagnose som f.eks. angst, kan det være svært at få en dagligdag til at hænge sammen.

Den psykiatriske servicehund støtter ejeren med daglige aktiviteter, så ejeren:

  • Står op om morgenen
  • Kommer uden for en dør
  • Tager til nødvendige behandlinger eller lægetjek
  • Er social og indgår i sociale relationer med andre mennesker
  • Fastholder sit arbejde eller gennemfører sin uddannelse

Et nyt liv. Sammen.

1250x1280_Buller-og-ejer_1280x640_crop_center

Livet med en kronisk psykiatrisk lidelse kan være svær. Her bruger den psykiatriske servicehund dens instinktive bånd til dets ejer til at hjælpe – og i flere tilfælde redde liv. Det beretter flere af vores brugere, som igennem os har fået deres hunde trænet til og certificeret som psykiatriske servicehunde.

Koordinator, Trine Bargmann

Koordinator, Trine Bargmann

Hvis du har spørgsmål ang. certificering af hund, medlemsskab af foreningen eller andre spørgsmål til vores arbejde? Kontakt vores koordinator for psykiatriske service- og terapihunde, Trine Bargmann.