Trinitas-ekvipagen_træner-bruger-hund

Ekvipagen

Hund og ejer – ekvipagen – trænes  sammen fra første træningsdag.

En stor fordel ved den træningsform er, at hund og ejer lærer hinandens symptomer og signaler at kende, og de udvikler sig sammen, så hunden bedst muligt kan hjælpe sin ejer. Ejer skal lære at tyde sin hunds signaler, så de kan hjælpe sig selv ved enten ikke at komme i et angstanfald, eller at anfaldet bliver mindsket, da hunden afleder ejer. Man skal lære at lade sig aflede. 

Jeres træningsforløb gennem Trinitas

Ekvipagen kræver selvfølgelig en træner. Træningsforløbet indledes med en samtale med en af vores tilknyttede trænere. Træneren vurderer ekvipagen og hunden alene, og om den er egnet som psykiatrisk servicehund. Træneren vurderer også om den har de rette forhold og betingelser, så vi ikke går på kompromis med dyrevelfærden. Du skal regne med, at samtalen tager en times tid. 


I samarbejde med træneren træner I mod certificeringen, hvor alle elementer fra offentlighedstesten gennemgås.

Find din træner

Hvis du og din hund gerne vil gennemgå træning og certificeres til psykiatrisk servicehund eller terapihund, har vi trænere over hele landet.

Trine Bargmann

Trine Bargmann

Aarhus/Silkeborg

Michelle Hyde Jørgensen

Michelle Hyde Jørgensen

Fredensborg

Leif Jensen

Leif Jensen

Gram

Susanne Olesen

Susanne Olesen

Hjørring

Ann Sørensen

Ann Sørensen

Viborg

Gitte Nielsen

Gitte Nielsen

Næstved

Marianne Bie

Marianne Bie

Djursland

Anita Trampedach

Anita Trampedach

Køge

Bo Kollemorten

Bo Kollemorten

Kolding

Lise Damsgaard

Lise Damsgaard

Herning

Maya Wulffsberg

Maya Wulffsberg

Frørup

Hanne Skafte

Hanne Skafte

Stouby

Lone Venderby

Lone Venderby

Odder

Maja Buus

Maja Buus

Horsens

Lone Thomsen

Lone Thomsen

Odder

Gitte Madsen

Gitte Madsen

Herning

Susanne Lassen

Susanne Lassen

Åbenrå

Lars Nielsen

Lars Nielsen

Roskilde

Rasmus Braun

Rasmus Braun

Stouby

Trine Sørensen

Trine Sørensen

Sorø

Annette Höft

Annette Höft

Skærbæk

Lone Borg Jensen

Lone Borg Jensen

Jels/Sommersted

Tove Jensen

Tove Jensen

Randers

Karina Hindborg

Karina Hindborg

Hørning

Helga Thorstein

Helga Thorstein

Tommerup

Anne Kristensen

Anne Kristensen

Aarhus

Maryann Kayleeope

Maryann Kayleeope

Sæby/Aalborg

Randi Gregers

Randi Gregers

Mørkøv

Gitte Rønnest

Gitte Rønnest

Børkop

Lise Sørensen

Lise Sørensen

Albertslund

Maria Wittrup Nielsen

Maria Wittrup Nielsen

Tårs

Koordinator, Trine Bargmann

Koordinator, Trine Bargmann

Kontakt vores koordinator, Trine Bargmann, for at komme i kontakt med vores tilknyttede trænere - eller hvis du har spørgsmål til godkendelse af din hund, træning, certificering, m.m..

Certificering af den psykiatriske servicehund

Selve træningen til certificering af psykiatrisk servicehund kræver en stærk indsats fra både din hund og dig.

I slutningen af træningsforløbet skal jeres ekvipage bestå en offentlighedstest. Her bliver I vurderet på alle obligatoriske testelementer, og om de er bestået eller ikke bestået. Er der noget særligt, din hund skal kunne for at hjælpe dig i hverdagen, har du mulighed for at inddrage dem til testen, blot testlederen er blevet gjort opmærksom på det senest én måned før testen afholdes.

Efter testen får I en samlet kommentar på hele testen, hvor en testleder bidrager til vurderingen.

Når hunden er certificeret som psykiatrisk servicehund og må den bære servicehundevesten. Vesten giver adgang til visse steder i samfundet, hvor du normalt ikke må have hund med, for eksempel i supermarkedet.

En succesful ekvipage kommer til udtryk i begge parters aflæsning og forståelse af hinandens signaler. Gennem træningen til psykiatrisk servicehund trænes hunden til at aflæse sin ejers signaler om f.eks. et kommende angstanfald og reagere på det. Jo mere, man derfor er opmærksom på og kender sin hunds signaler, jo bedre kan man hjælpe sig selv. Den psykiatriske servicehund er på den måde, en hjælp til selvhjælp. Det er denne, som vurderes til en certificering og re-certificering.

Re-certificering af den psykiatriske servicehund

Vi re-certificerer vores psykiatriske service- og terapihunde hvert andet år. Det gør vi for at observere den ønskede udvikling i ekvipagen mellem hund og ejer, samt for at sikre os, at den lever op til de krav, vi som udgangspunkt stiller. Ekvipagen bygger på samarbejde, samhørighed og samvær, og er derfor individuel, hvorfor hver certificering såvel som re-certificering aldrig er fuldstændig ens.

En kronisk psykiatrisk lidelse er på samme måde individuel, og et konstant behov for en psykiatrisk servicehund kan derfor være forskelligt fra bruger til bruger. En re-certificering hvert andet år forsikrer derfor blot, at hunden stadig kan hjælpe på optimal vis, skulle den for eksempelvis ikke have været på arbejde i dens blå vest i et længere stykke tid.

Inden re-certificeringen skal der foreligge en dyrlægeattest.

Se med, som vores formand og koordinator, Trine Bargmann, certificerer og re-certificerer fire dygtige ekvipager i Odense.

Den psykiatriske servicehund som kæledyr
Den psykiatriske servicehund er et rigtig godt ‘arbejdsredskab’ for psykisk sårbare. Det er dog også vigtigt at huske på, at servicehunden er et helt almindeligt kæledyr, som arbejder for sit menneske, men som også skal have fri til at være helt almindelig hund.
Din hund skal trænes til at kende forskel på, når den er på arbejde, og det er den, når den har den farvede vest på, og når den har fri. Selvom hunden har fri og ‘bare’ er dit kæledyr, vil den hele tiden være opmærksom på dig, og hjælpe dig, når du har behov for det.
Tidligere
Næste