Marley reddede Henriette fra selvmord

Trinitas-Marley-reddede-Henriette

Marley er en superhund. Hans ejer fortæller:

Jeg overvejede for 5 år siden at få en hund. For at være sikker på jeg var klar til det og kunne tage ordentlig vare på en hund, passede jeg min lillebrors hund i alle hans ferier. Ofte to til tre uger ad gangen.

Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg fik mildere PTSD symp-tomer, når jeg passede hunden. Jeg sov væsentlig bedre, og jeg blev beroliget både om dagen og om natten. Jeg fik lettere ved at gå på gaden, og jeg var generelt gladere og tryggere. Derfor undersøgte jeg, om jeg kunne få en servicehund.

På det tidspunkt var det umuligt. Jeg blev derfor anbefalet at købe min egen hund, og gå til almindelig træning med den.

Jeg købte min hund Marley, og han viste sig at være en kæmpe gave og hjalp for mig fra første dag, jeg havde ham. Jeg tog ham med overalt, og jeg oplevede en positiv forandring i min hverdag. Det blev min vigtigste opgave at sørge for Marley, og træne ham op til at blive en velfungerende og glad hund. Samtidig gav det mig så utrolig meget igen.

På det tidspunkt var det umuligt. Jeg blev derfor anbefalet at købe min egen hund, og gå til almindelig træning med den.

Jeg købte min hund Marley, og han viste sig at være en kæmpe gave og hjalp for mig fra første dag, jeg havde ham. Jeg tog ham med overalt, og jeg oplevede en positiv forandring i min hverdag. Det blev min vigtigste opgave at sørge for Marley, og træne ham op til at blive en velfungerende og glad hund. Samtidig gav det mig så utrolig meget igen.

Da Marley var et halvt år, reddede han mit liv to gange ved at afværge selvmord!

Jeg har lovet ham, at der kommer jeg aldrig hen igen. Jeg lærte dermed, at jeg havde et ansvar overfor ham, og han gav mig noget at leve for. Det gav mig et utrolig stærkt bånd til ham. Marley lærte ret hurtigt at hjælpe mig under flashback og angstanfald. Han lærte at hente hjælp, og han lærte at aflede mig, når et flashback var på vej. Jeg fandt tilfældigt ud af, at han var meget dygtig til at finde vej, det er jeg ikke ret god til, og derfor er det en meget vigtig funktion for mig, at han kan orientere sig så godt, som han kan.

Jeg har i mange år ikke kunnet gå i supermarkeder, på cafe, på museer og lign. Jeg er afhængig af at have Marley med, og han var ikke velkommen de steder. Mit liv var indrettet 100% efter, hvor Marley måtte komme med ind.

Jeg blev efter nogle år godkendt til at få Marley trænet op til servicehund hos Trinitas. Det gav mig pludselig et håb om, at min hverdag kunne blive væsentlig lettere, og jeg kunne blive mere selvhjulpen i kraft af at Marley blev uddannet til servicehund.

Jeg gik i gang med træningen, og det blev en proces, hvor jeg virkelig opdagede, hvor meget Marley kunne og forstod. Vores tætte bånd, der blev styrket endnu mere under træningen, og jeg lærte, at jeg kan aflæse hvordan jeg selv har det ved at kigge på Marley. Hvis han er træt eller stresset, så er jeg det også.

Han er en meget god målestok for, hvordan jeg selv har det, og det er gavnligt for mig, da jeg ikke har så god en fornemmelse for mig selv.

Jeg lærte igennem træningen at fokusere endnu mere på Marleys og mit samarbejde, og jeg lærte mere om mine egne grænser og behov. Det gør, at jeg i dag er meget bedre i stand til at tage vare på mig selv og reagere på mine egne basale behov.

Da Marley blev færdiguddannet til servicehund, havde jeg pludselig muligheden for at gøre nogle af de ting jeg ikke kunne før.
Jeg kan nu selv handle ind, og jeg er også begyndt at gå på cafe, jeg har fået mere mod på at komme ud, og har nu muligheden for at deltage i ting jeg ikke magtede før, fordi Marley ikke kunne komme med.

Det har åbnet nogle muligheder for at klare mig selv bedre og på lige fod med andre mennesker. Den proces det har været at få Marley og få ham trænet op, har haft en utrolig stor betydning for mig.
Jeg er blevet mere selvhjulpen, jeg tør meget mere, og jeg er flyttet i egen bolig efter at have boet 14 år på bosteder og i bofællesskab.

Det havde jeg ikke kunnet uden Marley, og uden at han var blevet uddannet til servicehund.

Picture of Koordinator, Trine Bargmann

Koordinator, Trine Bargmann

Har du spørgsmål til vores arbejde? Kontakt vores koodinator, Trine Bargmann.