Koordinator uddyber ny studentervideo om psykiatriske servicehunde

Trinitas_studenterfilm_hvor-syg-skal-man-være-for-at-få-en-psykiatrisk-servicehund

14. januar 2022 udkom en studenterproduktion, “Hvor syg skal man være for at få en psykiatrisk servicehund?”, omhandlende psykiske sårbare og psykiatriske servicehunde. Heri medvirker bruger, Jakob og hans psykiatriske servicehund, Patzy, samt vores forenings koordinator, Trine Bargmann. Hun uddyber nedenfor den pågældende video.

Jakob og Patzy har givet interview til en gruppe journaliststuderendes opgave, og de har lavet en rigtig fin film. Deres udgangspunkt er, at det er svært at få kommunerne til at bevillige en servicehund. Jeg medvirker også i de studerenes video, og udtaler i mit fulde interview, som ikke er taget med i filmen, at det heldigvis er foreningens oplevelse, at kommunerne er ved at blive rigtig gode til at støtte, så vi ser flere og flere psykisk sårbare blive hjulpet.

Kommunernes hjælp

Når man søger ved kommunen, skal sagsbehandlerne selvfølgelig følge den lovgivning der er på området, og her skal alle behandlingsmuligheder være udtømte. Det gør desværre, at der er rigtig mange sårbare, der kunne have stor gavn af en psykiatrisk servicehund, kommer i klemme.

Nu er det sådan, at man sagtens selv kan betale for forløbet, så tag endelig kontakt til os, så hjælper vi dig videre med det hele.

Jakob er med i filmen, da han for 6 år siden, forsøgte at søge hjælp hos kommunen, og fik afslag. Han fik dengang hjælp af Trinitas, da vi var heldige at have penge fra en fond, så vi kunne hjælpe et par stykker med deres træning. Vi søger hele tiden fonde til dette formål.

Den psykiatriske servicehunds arbejde

Studentervideoen viser fint båndet mellem ejer og hund, men udelader desværre en uddybelse af den psykiatriske servicehunds trænede evner.

Det, en psykiatrisk servicehund kan gøre for sin ejer, er at aflede fra det der er svært at være i. I hører på videoen hvordan Jakob fortæller, at Patzy afleder hans opmærksomhed når han f.eks. er ude og handle ind, ved bare at være med. Hans opmærksomhed kan han give fuldtud til Patzy, så skal han ikke koncentrere sig om alt, det der normalvis er rigtig svært for ham at være i.

Hvis ikke Jakob selv når at tage Patzy til sig, kan Patzy også selv tage kontakten til Jakob, da hun kan mærke når det er for meget for Jakob.

Jakob har dog haft Patzy i fem år, så han er rigtig god til at vide hvornår han har ekstra brug for hende, så Patzy når ikke rigtigt at reagere i den film, I ser her. 

Kontakt os for mere information

Har du lyst til at hører mere om din hund kan trænes til en certificeret psykiatrisk servicehund, eller har du ikke allerede en hund, så hvad en psykiatrisk servicehund kan gøre for dig, så kontakt os endelig med det samme.

Picture of Koordinator, Trine Bargmann

Koordinator, Trine Bargmann

Har du spørgsmål til vores arbejde? Kontakt vores koodinator, Trine Bargmann.