Hugo er Cecilies mentale krykke

Trinitas_Hugo-og-Cecilie-3

Cecilie har angst, og det hæmmer hende i hverdagen. For eksempel er det at handle ind en kæmpe udfordring. Der er mange mennesker, meget larm og rigtig mange indtryk.

På de gode dage kan hun overskue udfordringen med et par store høretelefoner på. De dårlige dage er dog helt anderledes.

”Jeg går fuldstændig i baglås. Mit hjerte og vejrtrækning kører derud af, og jeg går fuldstændig i panik”, forklarer Cecilie.

Heldigvis har hun Hugo, som netop er blevet certificeret psykiatrisk servicehund. Når hun har Hugo med, kan han aflede hende med hundemøs og støtte hende igennem de svære situationer.

”Så er det på ham mit fokus er, og ikke alt det andet. Man kan forestille sig ham som min mentale krykke”, fortæller hun.

Hugo har givet Cecilie en følelse af at være gået fra at overleve, til rent faktisk at leve. Med den lille hjælper ved sin side har hun kunnet deltage i foredrag og kursusforløb på lige fod med alle de andre deltagere, og har endda turdet bidrage med sine egne meninger og erfaringer.

Takket være Hugo kan Cecilie leve et normalt liv på trods af sine udfordringer. Hun kan møde nye mennesker, tage på café og ud at shoppe – og rent faktisk nyde det.

”Det er alt sammen ting, som måske ikke er livsnødvendige, men det er ting, som giver livet værdi. Ting som jeg ikke kunne gøre uden min trofaste lille hjælper”, fortæller Cecilie.

Picture of Koordinator, Trine Bargmann

Koordinator, Trine Bargmann

Har du spørgsmål til vores arbejde? Kontakt vores koodinator, Trine Bargmann.