Psyk. service- & terapihund info

PSYK. SERVICE- & TERAPIHUND INFO

Hvad er en psykiatrisk servicehund?
De fleste kender til begrebet servicehund. Og de fleste forbinder det nok med en hund, der assisterer et fysisk handicappet menneske. Men en servicehund kan lige så vel assistere et menneske med en psykiatrisk diagnose.

Læs mere her


Hvad er en terapihund?
En terapihund er en hund, som ikke hjælper sin ejer, men andre mennesker i samarbejde med ejeren. Ejeren kan være en fagperson fx en psykolog, men kan også være en almindelig person, som udbyder hundens service til andre. Det kan fx være som bisidder til et møde på kommunen.

Læs mere her

Træning gennem Trinitas
Hos Trinitas udfører vi certificeringen af hund/ejer. Som udgangspunkt ejer vores brugere allerede selv hundene, der skal bruges i træningsforløbet, til certificeringen af psykiatrisk service- eller terapihunde. Men vi bistår gerne i processen der finder sted i anskaffelsen af en hund.

Læs mere her

Her må du medbringe din servicehund
Vi indhenter løbende skriftlige tilladelser og undersøger regler for at medbringe  servicehunde i butikker, offentlig transport etc.

Oplever du problemer med, at medbringe din servicehund, hjælper vi dig med at indhente skriftlig accept så det i fremtiden ikke bliver et problem.

Læs mere her

Offentlighedstest
For at, en hund kan karakteriseres som en psyk. servicehund, må den og dens ejer bestå en offentlighedstest. En bestået offentlighedstest svarer til et certificeringsbevis og kvalificerer til et psykiatrisk service- eller terapihundedækken til hunden samt certificerings- og ID-kort til ejeren.

Offentlighedstesten til psykiatrisk servicehund kan ses og downloades her.

Offentlighedstesten til terapihund kan ses og downloades her.

Læs mere her