Om Trinitas

Om foreningen

“Vores vision er, at skabe gensidig værdi gennem en meningsfuld relation mellem mennesker der på den ene eller anden måde er udsatte – og hunde.”

Trinitas er en frivilligdrevet forening der siden 2014 har varetaget træning og certificering af psykiatriske service- og terapihunde, til glæde og gavn for både mennesker, hunde og samfund. Vi arbejder yderligere med, at skabe en samfundsmæssig anderkendelse af hundens værdi og evne som hjælpemiddel til borgere med varig psykiske udfordringer.

Vi er finansieret gennem midler fra fonde, legater, private bidrag og gaver samt medlemsskaber.

Du kan downloade og læse foreningens vedtægter her

“Gennem Trinitas fik jeg min egen hund certificeret og godkendt for meget små penge i forhold til, hvad det ellers vil koste. Og tro mig, min hund hjælper mig meget mere end cannabis-olie eller medicin.”

“Jeg kan nu selv handle ind, og jeg er også begyndt at gå på cafe, jeg har fået mere mod på at komme ud, og har nu muligheden for, at deltage i ting jeg ikke magtede før, fordi Marley ikke kunne komme med.”

Læs flere historier fra vores brugere og medlemmer her

Trinitas samarbejder med foreningen SSOP (Støt Soldater & Pårørende) og Veterancentret, hvilket vil sige, at veteraner kan få certificeret deres hund hos os. Kontant SSOP for mere info.

Hvem ejer og træner hundene?

Vi har i Trinitas valgt en lidt anderledes tilgang til arbejdet med psykiatriske servicehunde end hvad der muligvis forventes.

Modsat andre lignende foreninger ejer Trinitas – service- & terapihunde nemlig ingen hunde. Det vil sige, at de hunde der trænes og uddannes gennem foreningen ejes af de personer, der har med hunden at gøre til dagligt.

I forbindelse med træningen tilknyttes man en af foreningens trænere og skal i et samarbejde med træner, hund og en selv varetage træningen. På denne måde gennemgår hund og ejer sammen en læringsproces og personlig udvikling, hvilket er grundstenen i netop vores certificeringer og repræsenterer også kvaliteten af dem.

For os er resultatet alene ikke altafgørende, men selve processen og evnen til at få det bedst mulige ud af situationen, er for os lige så vigtig.

Dette betyder på ingen måde, at der ikke stilles krav til hverken hunde eller ejere. For at en hund kan blive certificeret psykiatrisk servicehund skal hund og ejer sammen bestå en (offentligheds)test tilpasset forskellige kategorier. Offentlighedstesten er udarbejdet ud fra internationale standarter.

Skal jeg allerede eje en hund?

Gennem Trinitas – service- & terapihunde er der både mulighed for at få rådgivning til at finde den rette hund og til at certificere nuværende hund. Hvis man ønsker, at få sin nuværende hund certificeret kræver det først og fremmest, at hunden godkendes af foreningen.

Uanset hvilken hund, der godkendes til at gennemgå uddannelsen, tilrettelægger man træningen efter hvor hund og ejer er. Det betyder altså, at man ikke skal gennemgå mere træning end højst nødvendig.

Læs mere om træning igennem Trinitas her