Hund hjælper menneske til bedre liv.

Kan jeg blive ejer af en psykiatrisk servicehund?

Vi står inde for, at alle har ret til en certificeret psykiatrisk servicehund

Der er dog flere krav, du skal opfylde, for at blive ejer af en psykiatrisk servicehund certificeret af Trinitas.

Du skal:

  • dokumentere, at du har en diagnosticeret vedvarende psykisk lidelse. Du skal kunne fremvise dokumentation for din lidelse, f.eks. fra din læge, psykiater eller sundhed.dk
  • have daglige udfordringer du ikke selv kan klare uden hjælp fra enten kommunen (bostøtte), familie eller venner
  • have en hund, som skal godkendes af Trinitas. Har du ikke selv en hund, kan vi hjælpe dig i processen med at anskaffe dig en hund*. Det er vigtigt, at I træner sammen. Træningen går derfor ikke i gang, før vi har fundet et godt match mellem dig og en hund
  • have et vedvarende medlemskab af vores forening, så vi sammen kan vedligeholde din hunds certificering
  • *selv stå for økonomien i at anskaffe dig en hund og de tilhørende dyrlægekonsultationer, forsikringer, foder, træning, m.m.

Alle hunderacer kan trænes til psykiatrisk servicehund

Ekvipagens succes handler nemlig om samarbejde, samhørighed og samvær. Hundens race eller størrelse har derfor ingen betydning for certificeringen – kun for ejerens behov. Nogle har for eksempel brug for trygheden i afstanden til andre mennesker en større hund giver, mens andre finder ro i at kunne bære hunden tæt til sig.

Godkendelse af din hund

Vil du have din hund godkendt til træning og certificering til psykiatrisk servicehund? Din hund skal være to år gammel og bliver godkendt ved det første møde en træner tilknyttet vores forening, som vil vurdere, om din hund vil egne sig til at hjælpe dig som psykiatrisk servicehund. Træningen går i gang, så snart du får kontakt med en træner.

Vær opmærksom på

Du skal være over 18 år gammel, for at få certificeret din hund gennem vores forening. Er du under 18 år hjælper vi dig dog gerne med at finde en hund, der matcher dig. I er velkomne til at benytte vores trænernetværk, men din hund kan ikke blive certificeret og derfor heller ikke bære servicehundevesten, inden din 18 års fødselsdag.

Træning og certificering af din psykiatriske servicehund

I modsætning til andre foreninger, træner Trinitas ejer og hund sammen i en ekvipage. Det betyder, at vi hjælper dig med at tyde din hunds signaler, så du kan hjælpe dig selv. Redskaber til hvordan du undgår angst eller andre psykiatriske udfordringer, skal du have hjælp til fra din behandler (psykolog, læge eller psykiater).

Vores forening tilknytter dig en træner i dit nærområde. Herefter modtager du en sele med et dækken og et ID-kort, så I kan træne de nødvendige steder, og blive klar til at gennemføre offentlighedstesten/certificeringen. Dette sker kun, når jeres træner erklærer jer klar til testen. Ved beståelse af testen, bliver din hund certificeret psykiatrisk servicehund og du modtager et bevis.

Din hund skal herefter re-certificeres hvert andet år.

Koordinator, Trine Bargmann

Koordinator, Trine Bargmann

Kontakt vores koordinator, Trine Bargmann, for at komme i kontakt med vores tilknyttede trænere - eller hvis du har spørgsmål til godkendelse af din hund, træning, certificering, m.m..